Geloof en Geluk

Carrière

“In het Verre Oosten had ik de wind mee. Markt kwam net in ontwikkeling. Daarna in Zuid Amerika hetzelfde. Booming. En toen ineens die stoel in de Raad van Bestuur en nu sinds twee jaar voorzitter.” Ik had hem gevraagd waarom hij op die stoel van voorzitter RvB zat. Van een club met 4.500 man.

“Dus………..” en hij zweeg even, “dus heb ik gewoon heel veel geluk gehad. Steeds de wind mee. Ook voordat ik werd uitgezonden naar het Verre Oosten. Ik startte ooit op een afdeling sales en daar ging de baas na tien maanden weg. Hebben zij mij gevraagd voor die positie. En van daaruit naar customer services. Ook daar de wind mee. Die markt was voor ons nieuw en kwam net tot ontwikkeling. Vandaar, vanuit mijn ervaring, toen die promotie naar het Verre Oosten.Wat een mazzel.”

” Man, wat een hoeveelheid geluk op een mensenleven. Bijna teveel om op te noemen.”

Hij keek me wantrouwend aan. “Geloof je me niet?”

“Oh, jazeker wel, natuurlijk geloof ik je,” haastte ik me te zeggen.

“Gelukkig,” zei hij. “gelukkig, want ik zou het verschrikkelijk vinden als je zou denken dat ik een beetje loop te fantaseren.”

“Ik heb nog wel een vraag,”zei ik. “Geloof je het zelf?

“Wat?

“Dat je alleen maar geluk hebt gehad.”

“Hij was stil en keek – laat ik zeggen – onbegrepen voor zich uit.